Holland Park nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, de eerst geslagen palen, het uitgraven van de grachten en de leukste events. Lees hier ook over de architecten die de panden, gevels en het openbaar gebied van Holland Park vormgeven, de winkels, restaurantjes en cafés in Holland Park of de designers en kunstenaars die jouw toekomstige woonomgeving gaan aankleden.

Correctie in koopcontracten

In het Amsterdamse Dagblad Het Parool staat een artikel waarin Holland Park in relatie met NUON wordt genoemd.

Het artikel gaat over enkele regelingen in de koopcontracten die betrekking hebben op de aansluiting van de woningen in Holland Park op stadsverwarming. Het is een regeling met de strekking dat kopers de aansluiting van hun woning op de stadsverwarming van NUON nooit meer mogen verwijderen, op straffe van een boete van 50.000 euro. Die bewuste regeling is abusievelijk in de allereerste koopcontracten opgenomen en vervolgens in de opvolgende koopcontracten blijven staan. We betreuren de fout en herstellen deze dan ook direct.

We hebben de kopers van de woningen waar het om gaat – Blok 1, 2, 3, 16, 17 en 18 en Toren 1 en 2 – schriftelijk geïnformeerd. Kopers hoeven verder geen actie te ondernemen. Wij dragen zorg voor een correcte notariële akte waarbij melding wordt gemaakt dat de bewuste regeling uit Artikel 7 lid 7 van de koopcontracten is vervallen en niet langer bij opvolgende eigendomsoverdrachten van de woningen opgelegd wordt aan de nieuwe verkrijgers. Tevens komt het derdenbeding/kettingbeding ten behoeve van NUON en haar eventuele rechtsopvolgers te vervallen. Die notariële akte wordt opgenomen in het Kadaster. Bij eventuele doorverkoop van de woning is dan kenbaar dat deze bepaling niet meer van toepassing is.

Bij nieuwe koopcontracten is de regeling niet meer opgenomen.

 

Regeling inzien?

Het betreft de boetebepaling en het kettingbeding in Artikel 7 lid 7. Onze kopers hebben bij de brief de exacte juridische bewoordingen gekregen waar het om gaat en die dus als vervallen zullen worden aangemerkt. Bent u geen koper maar wilt u deze bepaling wel graag inzien? Neemt u dan contact met ons op.

 

Achtergrond keuze voor stadsverwarming

Bij de aanleg van de grachtenwijk is in 2014 gekozen om de woningen aan te sluiten op collectieve stadsverwarming. Deze keuze is destijds gemaakt vanuit het oogpunt van duurzaamheid en de bijdrage aan de reductie van CO2-uitstoot. Woningen zijn bovendien voorzien van het comfort van vloerverwarming. De stadsverwarmingvoorziening is aangelegd door NUON NV als netbeheerder.

 

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat er behoefte is aan extra informatie. U kunt ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 bereiken op telefoonnummer 020-520 95 75 en vragen naar Dennis van Eeken. U kunt ook een e-mail met uw vragen of opmerkingen sturen naar info@hollandpark.nl. Meer weten over stadsverwarming? Kijk dan op https://www.nuon.nl/producten/stadsverwarming/

 

Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

directie Bergwijkstadspark BV

 

Bel me voor een afspraak

Naam:
Telefoonnummer: