Wooncalculator

We bieden je een op maat gesneden advies in het Informatiecentrum. Je kunt zelf ook aan de slag met de Wooncalculator van de Hypotheker. Zo kun je de indicatieve woonlasten uitrekenen. Het is een indicatie: voor de exacte woonlasten blijft een persoonlijk gesprek nodig. Want iedereen is anders.

Bereken je maandlasten

Inkomen partner:
i
Gegevens hypotheek

Vul je gegevens in en klik op "bereken".

Leeftijd

Het invullen van je leeftijd is van belang bij de berekening van de premie voor de (vaak verplichte) overlijdensrisicoverzekering. Deze premie bepaalt mede de hoogte van je maandlasten.

Bruto jaarinkomen

Vul hier je bruto jaarsalaris in, inclusief vakantiegeld (meestal 8%). Je kunt dit zelf snel berekenen:
maandsalaris x 12 x 108%.

Vaste toeslagen (bijvoorbeeld ploegentoeslag) mag je hier bij optellen. Van variabele toeslagen (bijvoorbeeld winstuitkering, overwerk en provisie) mag je het gemiddelde bruto bedrag over de laatste 12 maanden (mits structureel) nemen.

Werk je zelfstandig? Vul dan de gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaar in.

Inkomen partner

Als je wilt dat het inkomen van je partner ook wordt meegenomen in de berekening, kun je dat hier aangeven.

Hypotheekvorm

Aflossingsvrij gedeelte

Hier kun je aangeven of je een gedeelte van het hypotheekbedrag niet gaat aflossen. Over dit gedeelte betaal je alleen hypotheekrente. Met de keuze voor een aflossingsvrij gedeelte zullen de maandlasten lager zijn.

Bedenk wel dat er aan het eind van de looptijd een schuld overblijft. De rente over deze hypotheekschuld is maximaal 30 jaar aftrekbaar.

Overlijdensrisicodekking

Bij hypotheken word je meestal verplicht om een verzekering te sluiten die uitkeert bij overlijden voor het einde van de looptijd van de hypotheek. Ook voor je eigen persoonlijke situatie kan dit raadzaam zijn.

Je kunt kiezen voor een overlijdensdekking van 0%, 50% of 100% van het hypotheekbedrag. Het opgegeven percentage geldt in deze berekening voor beide partners (indien van toepassing). Bij een spaarhypotheek is een minimale dekking van 50% vereist.

Let op:
De premie voor het overlijdensrisico wordt niet berekend over een eventueel aflossingsvrij gedeelte.

Looptijd

Vanaf 1 januari 2001 is de hypotheekrenteaftrek beperkt tot maximaal 30 jaar. Deze en andere (fiscale) redenen kunnen aanleiding zijn om voor een kortere looptijd te kiezen.

Holland Park maakt betaalbaar wonen mogelijk, in schitterende appartementen van 43m2 tot meer dan 136m2. Er is meer mogelijk dan je denkt. En weet ook: wonen in Holland Park is wonen op eigen grond. Dat betekent dus geen bijkomende lasten van erfpacht zoals elders, in Amsterdam. Je koopt de nieuwbouwwoning bovendien vrij op naam, wat ook flink goedkoper is ten opzichte van de kopen van een bestaande woning.

Bel me voor een afspraak

Naam:
Telefoonnummer: