Holland Park nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, de eerst geslagen palen, het uitgraven van de grachten en de leukste events. Lees hier ook over de architecten die de panden, gevels en het openbaar gebied van Holland Park vormgeven, de winkels, restaurantjes en cafés in Holland Park of de designers en kunstenaars die jouw toekomstige woonomgeving gaan aankleden.

Blok 22 en 23 verkocht aan Invesco

Blok 22 en 23 verkocht aan Invesco

Belegger Invesco koopt de twee laatste grote woongebouwen in Holland Park fase I en II in Diemen. De appartementen liggen direct aan het park aan de westrand van Holland Park en worden gebouwd door Hurks. De verkoop markeert de afronding van de gewilde wijk. Sinds de start verkoop in 2015 zijn circa 2.200 woningen verkocht. Invesco biedt vanaf 2022 de woningen als markthuurwoningen aan, daarmee krijgt de nieuwe stadswijk een zeer gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen.

Wonen aan het park

Invesco koopt de gebouwen 22 en 23. Twee fraai ontworpen woongebouwen met ieder een eigen woontoren en met besloten binnentuinen, die inspelen op de ligging aan het park. In totaal komen hier 304 appartementen die Holland Park turn-key oplevert. In totaal gaat het om circa 26.000 m² voor de woningen en 1.200 m² voor commerciële voorzieningen gelegen aan een semi-openbaar plein, zoals horeca en/of retail. Onder de beide gebouwen komt een gemeenschappelijke parkeervoorziening.

Stempel op woningmarkt

Invesco is een internationale belegger, die in Amsterdam onder meer eigenaar is van het duurzame QO-hotel aan de Spaklerweg. De ontwikkelaars van Holland Park zijn Snippe Projecten BV en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling BV. Zij zijn blij met de overeenkomst met Invesco. Robèrt Verheijden, directeur van Bouwaccent: ‘Invesco is een zeer gerenommeerde partij, die alleen kwalitatief zeer hoogwaardig vastgoed aankoopt. Dat sluit goed aan bij onze ambities met Holland Park.’ André Snippe, directeur van Snippe Projecten staat stil bij de betekenis van de nieuwe wijk voor Diemen en de Metropoolregio Amsterdam: “Dit is een bijzondere stap. Nog maar vijf jaar geleden was dit een troosteloze wijk met leegstaande kantoren. Nu zie je mensen met heel veel plezier hier wonen en krijgen we nog dagelijks vragen naar woningen. Holland Park heeft daarmee nadrukkelijk een stempel gezet op de woningmarkt in de Metropoolregio.”

De twee woonblokken aan de parkrand worden gerealiseerd door Hurks die een ruime ervaring heeft met de realisatie van soortgelijke appartementencomplexen en woontorens. Aan de gebouwen werkten verschillende architectenbureaus: Rijnboutt Architecten, Architectenzaak, Boparai Architects, Dreessen Willemse, PPHP, Bedaux de Brouwer en INBO. De bouw start op 28 januari, de oplevering is medio 2022 voorzien. Invesco is bij de aankoop geadviseerd door CMS en Deloitte, Holland Park door Van Doorne en EY.

Gewilde woonlocatie

Holland Park heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer gewilde nieuwbouwlocatie in Diemen-Zuid. Inmiddels is een flink deel van de wijk bewoond, andere delen zijn volop in aanbouw. De bewoners zijn vooral enthousiast over de aantrekkelijke opzet van de nieuwe wijk: designappartementen met mooie binnentuinen, gelegen aan nieuwe grachten. In de directe nabijheid komen een mooi park, winkels en andere voorzieningen. De kracht van Holland Park ligt ook in de bereikbaarheid: met trein en metro is het centrum van Amsterdam en de Zuidas in slechts 10 minuten bereikbaar. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op Java Eiland in Amsterdam en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Elk woongebouw van Holland Park is door een team van Nederlandse toparchitecten ontworpen.

Bel me voor een afspraak

Naam:
Telefoonnummer: