Holland Park nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, de eerst geslagen palen, het uitgraven van de grachten en de leukste events. Lees hier ook over de architecten die de panden, gevels en het openbaar gebied van Holland Park vormgeven, de winkels, restaurantjes en cafés in Holland Park of de designers en kunstenaars die jouw toekomstige woonomgeving gaan aankleden.

Michel de Klerkbrug gereed

Michel de Klerkbrug gereed

Op 2 oktober 2018 een mijlpaal: de oplevering van de eerste verkeersbruggen.

Stoer, duurzaam en sierlijk vormgegeven. Door een uitgedacht ontwerp zijn de bruggen onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Het geheim? Het gebruik van composiet en het vermijden van direct contact met water. Kijk mee in deze Volg de Bouw en volg de plaatsing van de eerste verkeersbruggen! Bruggenbouwer Geert legt uit wat deze bruggen zo bijzonder maakt. Nog eens terugkijken hoe de aanleg ging? Grachtenbouwer Herman van Vianen neemt je mee!

Op de foto vlnr: André Snippe (dir.lid BWSP BV/Holland Park), wethouder gemeente Diemen Lex Scholten, Robèrt Verheijden (Holland Park) en Michael van Galen (dir.lid BWSP BV/Holland Park).

Over De Michel de Klerkbrug: De brug heeft als benaming de ‘Michel de Klerkbrug’ meegekregen. Michel de Klerk (Amsterdam, 24 november 1884 – aldaar, 24 november 1923) was een Nederlands architect. Hij is bekend geworden als een van de voormannen van de bouwstijl de Amsterdamse School, naast Van der Mey en P.L. Kramer. Zijn beroemdste woningbouwblokken liggen in de Spaarndammerbuurt (Nu museum ‘Het Schip‘). Tevens ontwierp hij meubels.

IMG_0349 Michel de Klerkbrug in Holland Park

 

Bel me voor een afspraak

Naam:
Telefoonnummer: